Arts a event management

Tříleté bakalářské studium

Školné

od 28 900 Kč za semestr

Obor

Ekonomika a
management podniku

Lokalita

Praha/Brno

Titul

Bakalář
(Bc.)

Rozjeď kariéru v umění a event managementu: Buď tvůrcem zážitků!

Získáš znalosti v organizaci událostí a řízení v uměleckém světě, od kreativního plánování po logistiku a marketing. Tyto dovednosti uplatníš v kultuře, umění, na festivalech a v event managementu, vytvářejíc zážitky pro lidi.


Uplatnění absolventů

  • Event manažer
  • Kurátor uměleckých výstav
  • Manažer kulturního centra
  • Producent uměleckých projektů,
  • Marketingový specialista pro umění a kulturu

Chci se přihlásit ke studiu

Napište nám o sobě pár údajů a my se vám obratem ozveme zpět s pozvánkou k přijímacímu pohovoru.

V jakých profesích se po studiu můžeš uplatnit?

Absolvováním se uplatníš jako event manažer, kurátor výstav, manažer kulturního centra, producent uměleckých projektů, či marketingový specialista v umění a kultuře. Pracovat můžeš v galeriích, divadlech, na festivalech nebo v kulturních institucích.

Co vše budeš po absolvování tohoto studia umět?

Získané znalosti v oblasti plánování, organizace a propagace událostí uplatníš při tvorbě nezapomenutelných zážitků v uměleckém a kulturním sektoru. Tyto dovednosti ti umožní efektivně spravovat projekty od konceptu po realizaci, zvyšujíc hodnotu a dosah kulturních akcí.

Jak poznáš, že toto zaměření je ta správná volba pro tebe?

Zaměření je pro kreativní osobnosti s vášní pro umění a kulturu, kteří milují organizaci akcí. Ideální studenti jsou komunikativní, mají smysl pro detail, jsou flexibilní a mají schopnost vidět projekt od nápadu až po jeho realizaci. Vhodné pro ty, kteří chtějí spojit umění s managementem.

Nejpopulárnější zaměření

Marketing
a brand management

Finanční management a účetnictví

Startup
a podnikání


Arts a event management

Sportovní management

Digitální marketing


Management ve zdravotnictví 

Manažerská psychologie


Další zaměření oboru Ekonomika a management podniku

Bankovní
management

Logistika a management
výroby

IT
management


Právo v
obchodních vztazích


Média a PR

Management a rozvoj lidských zdrojů


Sales
management

Andragogika
a rozvoj zaměstnanců

Oceňování
majetku


Management
cestovního ruchu

17 studijních oborů
70 zaměření

Zajímá nás názor našich studentů


"Nespornou výhodou soukromé školy je rozhodně osobní přístup. Zní to jako klišé, ale u nás to funguje. S učiteli máme opravdu blízký kontakt. Na schůzku se s nimi můžeme domluvit i mimo konzultační hodiny. Jednají s námi spíš jako s kolegy než se studenty."

- Petr, Ekonomika a management podniku


"Naše škola má vysoký počet kvalifikovaných učitelů, kteří řídí svůj vlastní byznys. A kromě praktických přednášek nám dávají velkou dávku motivace. Státní školy vás učí, jak být dobrým zaměstnancem. Na Ambis nás učí být úspěšným podnikatelem."

- Ludvík, Ekonomika a management podniku

Balíček online podpory

Jako student kombinované formy máte možnost zakoupit si balíček online podpory, díky kterému dostanete přístup k dodatečným studijním materiálům a dalším výhodám pro lepší zvládnutí studia. 

Kde mohu realizovat praxe?


Garantka zaměření

Mgr. Lenka Lázňovská

Mgr. Lenka Lázňovská vystudovala na FF UK obory český jazyk, dějepis a estetiku. Největší část svého profesního života strávila v Ústavu pro kulturně výchovnou činnost, kde vystřídala řadu pracovních pozic (od redaktorky časopisu Kulturně výchovná činnost až po vedoucí vzdělávacího oddělení). Po listopadu 89 nastoupila do Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu do pozice tajemnice útvaru pro amatérské umění, poté byla jeho vedoucí. V roce 2008 ji ministr kultury jmenoval ředitelkou této státní příspěvkové organizace, kde působí dodnes. Má za sebou bohatou publicistickou činnost, přednáší doma i v zahraničí. Několik období byla volenou prezidentkou Středoevropské sekce mezinárodní nevládní organizace pro amatérské divadlo AITA/IATA. Iniciovala, vedla nebo se podílela na několika výzkumných projektech. Za všechny je možné jmenovat výzkum dějin českého amatérského divadla (členka autorského kolektivu publikace Cesty českého amatérského divadla), zkoumání významu dětských estetických aktivit pro rozvoj osobnosti dítěte, současný výzkum dopadu Covidu – 19 na veřejné kulturní služby. Je spoluautorkou několika certifikovaných metodik (Indikátory efektivity činnosti kulturních subjektů jako nástroj jejich veřejné podpory, veřejná podpora kulturních aktivit seniorů). Vede semináře pro kulturní pracovníky, příležitostně působí na katedře arts managementu VŠE. V roce 2021 zahájila své působení na VŠ AMBIS v oboru arts management.

Materiály pro nové studenty

Pro nastupující první ročníky bakalářského studijního programu Ekonomika a management podniku připravujeme mimořádnou akci. Škola novým studentům poskytne podpůrné materiály nad rámec běžných studijních opor a prezentací z přednášek nebo cvičení.

Orientační studijní plán

Podívejte se, jaké předměty vás čekají od prvního do šestého semestru
a co v nich budete probírat. Pokud vám nebude něco jasné, napište nám.

Název předmětu
Způsob ukončení
Typ předmětu

1. Semestr

zápočet
povinný
zkouška
povinný
zkouška
povinný

Cíl předmětu:

Seznámit studenty se základními ekonomickými kategoriemi, veličinami a modely ekonomické teorie jako teoretickým základem studia navazujících ekonomických a manažerských disciplín. Studenti si osvojí základní ekonomické teoretické přístupy pro individuální rozhodování při řešení problémů v hospodářské praxi. Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti rozumět principům rozhodování ekonomických subjektů na mikroekonomické úrovni a klíčovým faktorům ovlivňujícím makroekonomickou rovnováhu.

Obsah předmětu:

  1. Základní ekonomické pojmy, ekonomický koloběh, hranice produkčních možností.
  2. Rozhodování spotřebitele na trzích výrobků a služeb.
  3. Rozhodování firmy na trzích výrobků a služeb.
  4. Rozhodování domácností na trzích výrobních faktorů.
  5. Rozhodování firem na trzích výrobních faktorů.
  6. Rovnováha trhu. Efektivnost trhu a firmy. Tržní selhání. Mikroekonomická politika státu.
  7. Měření makroekonomické výkonnosti. Hospodářská politika, nástroje a funkce.
  8. Trh peněz.
  9. Determinanty makroekonomické rovnováhy v krátkém období – agregátní poptávka.
  10. Determinanty makroekonomické rovnováhy v krátkém období – agregátní nabídka.
  11. Makroekonomické nerovnováhy, hospodářský cyklus, inflace, nezaměstnanost.
  12. Možnosti léčení makroekonomických nerovnováh. Hospodářský růst a jeho determinanty.
zápočet
povinný

Cíl předmětu:

Rozšíření a sjednocení znalostí pro použití textových komponent kancelářských programů (MS Office, Open Office, Google) s cílem dosáhnout efektivního a kvalitního užívání těchto programových balíků. Získané znalosti a dovednosti budou využity jak v průběhu studia, tak i v praxi.

Osnova:

    WORD

  1. Úvod do programu Word, spuštění, nápověda, nastavení programu, automatické opravy.
  2. Formátování textu. Rozložení stránky, písmo, odstavce, úpravy textu, použití stylů, šablony, záhlaví a zápatí, číslování stránek.
  3. Použití automatických funkcí. Vytváření obsahu, seznamů literatury, tabulek, obrázků, rejstříku, poznámkový aparát.
  4. Práce s tabulkou. Zarážky, tabulátory, převod textu na tabulku a opačně, vytvoření tabulky, formátování tabulky, výpočty.
  5. Vizuální efekty.
  6. Standardní kliparty, vlastní obrázky (velikost, stín, 3D objekt), obtékání textu, editor rovnic, Wordart a Smartart.
  7. Hromadná korespondence. Vytváření a použití seznamu příjemců, vytvoření štítků, obálek a dopisů.
  8. Spolupráce uživatelů. Komentáře, sledované změny, porovnávání dokumentů, uzamykání dokumentů.

ALTERNATIVY K MICROSOFT WORD

  • Použití textového editoru Google Docs. Vytváření, přesouvání a mazání dokumentů, formátování textu a odstavců, práce s grafikou a tabulkami, vytváření obsahu, číslování stránek, záhlaví a zápatí. Použití textového editoru Open Office.
  • Formátování textu a odstavců, práce s grafikou a tabulkami, vytváření obsahu, číslování stránek, záhlaví a zápatí.
  • POWERPOINT

  • Prezentace. Tvorba prezentace, úprava a formátování snímků, zásady a doporučení.
  • Prezentace. Tvorba animací a přechodů. Poznámky k prezentaci, spuštění prezentace, průběh prezentace.
  • zkouška
    povinný
    zápočet
    povinný

    Cíl předmětu:

    Předmět se zaměřuje na osvojení si zásad odborné práce při zpracování vybraného odborného tématu na základě vyhledání, selekce a utřídění zdrojů a využití získaných znalostí z dosavadního studia včetně dovednosti jejich samostatné aplikace při řešení konkrétního problému. Studenti se seznámí s metodami tvorby odborné práce a základními přístupy kvantitativního a kvalitativního výzkumu, práce s literaturou a dalšími prameny a informačními zdroji. Prakticky si vyzkouší metody efektivního učení a práci s odborným textem. Po úspěšném absolvování budou studenti schopni efektivně vyhledávat a třídit zdroje, vybrat vhodné metody zpracování odborného textu, formulovat základní východiska řešeného problému, formulovat výzkumné otázky, psát a publikovat odborný text.

    Obsah předmětu:

    1. Úvod do metodologie vědecké práce
    2. Psaní odborného textu – formální a stylistické zásady zpracování textu
    3. Práce s tématem, stanovení cílů, tvorba textu
    4. Formy odborných/akademických textů
    5. Zdroje a způsoby získávání informací – vyhledávání v EIZ a na internetu
    6. Citace a plagiátorství
    7. Hodnocení vědy, hodnocení kvality zdrojů
    8. Etika vědecké práce
    9. Výzkumné metody, výzkumné otázky, design výzkumu, hypotézy, proměnné
    10. Kvalitativní výzkum – metody, rozhovory
    11. Kvantitativní výzkum – metody, dotazníky
    12. Metody vyhodnocování a interpretace dat, statistické vyhodnocení dat

    2. Semestr

    zápočet
    povinný

    Cíl předmětu:

    Sjednocení a rozšíření znalostí použití tabulkových kalkulátorů Microsoft Excel, Open Office Calc či Google Docs. Hlavním cílem je získání praktických znalostí o využívání funkcí, grafů a dalších nástrojů tabulkových kalkulátorů. Schopnost efektivně zpracovat rozsáhlá data pomocí filtrování, řazení, kontingenčních tabulek či databázových funkcí.

    1. MICROSOFT EXCEL
      • Ovládání tabulkového procesoru.
      • Buňky, formát buněk, adresování relativní a absolutní, stavový řádek.
      • Automatické funkce. Vkládání funkcí, vyhledání vhodných funkcí ze seznamu, kopírování buněk.
      • Použití složitějších funkcí. Matematické funkce, statistické funkce, funkce když, countif, sumif, vyhledávací funkce.
      • Funkce pro práci s textem a datem. Funkce najít, zleva, zprava, část, datum, rok, měsíc, den.
      • Práce s maticemi. Použití maticového zápisu a výpočtu základních maticových operací jako výpočet determinantu, součtu a součinu matic, inverzní matice, transponované matice.
      • Grafické zpracování numerických dat. Tvorba grafů, úpravy grafu.
      • Vyhledávání a filtrování.
      • Kontingenční tabulky. Vytváření, modifikace, použití, vícerozměrné tabulky, filtrování.
      • Rozšířené nástroje. Hledání řešení, tabulka dat, scénáře, řešitel, analytické nástroje.
    2. ALTERNATIVY K MICROSOFT EXCEL
      • Aplikace tabulkového kalkulátoru Google Docs. Základní přehled, formátování buněk, použití funkcí, pokročilé nástroje.
      • Open Office Calc. Základní přehled, formátování buněk, použití funkcí, pokročilé nástroje.

    Cíl předmětu:

    Seznámit posluchače s elementárními statistickými pojmy a základními postupy zpracování dat; základy počtu pravděpodobnosti a matematické statistiky; princip regresní a korelační analýzy. Ukázat možnosti analýzy a prezentace statistických dat. Po úspěšném absolvování budou studenti rozumět obsahu a umět používat základní statistické nástroje, které budou využívat v navazujících odborných předmětech a využijí je v praxi.

    Obsah předmětu:

    1. Popisná statistika.
    2. Charakteristiky polohy a variability.
    3. Kombinatorika. Úvod do teorie pravděpodobnosti.
    4. Klasická definice pravděpodobnosti, podmíněná pravděpodobnost.
    5. Náhodné jevy. Věta o násobení a sčítání pravděpodobnosti.
    6. Náhodné veličiny. Popis rozdělení pravděpodobností náhodných veličin. Charakteristiky jednorozměrných náhodných veličin.
    7. Základní pravděpodobnostní rozdělení.
    8. Náhodný výběr, výběrová zjišťování.
    9. Základy teorie statistických odhadů a testování statistických hypotéz.
    10. Úvod do matematické statistiky, základní pojmy.
    11. Úvod do regresní a korelační analýzy, jednorozměrná analýza rozptylu, analýza v kontingenčních tabulkách.
    12. Metody analýzy časových řad (elementární metody popisu dekompozice časových řad, adaptivní přístupy k modelu časových řad).
    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Student získá základní teoretické znalosti z oblasti účetnictví, bude seznámen se současnou právní úpravou účetnictví pro podnikatele v České republice. Hlavní důraz je kladen na základní účetní operace na účtech rozvahových, vznik nákladů a výnosů, vznik a vykázání výsledku hospodaření, což je společné pro všechny světově respektované účetní systémy. Po absolvování předmětu bude student schopen zachytit běžné hospodářské operace vyskytující se v malých a středních podnicích, sestavit účetní závěrku, dále bude umět využívat informace obsažené v účetních výkazech pro účely řízení a rozhodování.

    Obsah předmětu:

    1. Podstata a význam účetnictví. Nástroje účetnictví.
    2. Bilanční teorie. Bilance: funkce a obsah. Odvození rozvahových účtů, otevírání účtů.
    3. Náklady a výnosy. Účetní dokumentace, chronologie, systematika.
    4. Kontrola správnosti účetních zápisů. Uzavírání účetních knih. Výkaznictví, Výkaz zisku a ztrát: struktura a možnosti uspořádání.
    5. Dlouhodobý majetek (rozpoznání, oceňování, vykazování), způsoby pořizování dlouhodobého majetku.
    6. Dlouhodobý majetek (vyjádření opotřebení, způsoby vyřazování a jejich účtování a vykazování).
    7. Zásoby nakupované (definice, členění, rozpoznání, oceňování, účtování způsob A, B).
    8. Finanční majetek (pokladna, bankovní účet, peníze na cestě, finanční majetek dlouhodobý, krátkodobý).
    9. Dodavatelsko-odběratelské vztahy, účtování DPH, účtování závazků a pohledávek vůči zaměstnancům.
    10. Kapitálové účty a dlouhodobé závazky, rezervy.
    11. Proces účetní uzávěrky.
    12. Účetní závěrka.
    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Cílem předmětu je seznámit posluchače se základními pojmy z managementu v relaci k řízenému systému. Předmět poskytuje posluchačům získání základních znalostí a dovedností pro řízení organizací. Vytváří základy pro návazné studium zejména manažersky orientovaných předmětů.

    Obsah předmětu:

    1. Pojetí managementu, vymezení základních pojmů.
    2. Historické kořeny managementu, vývoj a hlavní rozvojové směry v minulosti a současnosti.
    3. Školy managementu.
    4. Profil a osobnost manažera. Styly manažerské práce.
    5. Rozhodovací procesy.
    6. Plánování.
    7. Organizování.
    8. Motivování a stimulace zaměstnanců. Řízení lidských zdrojů.
    9. Kontrola.
    10. Procesní management.
    11. Komunikace a vyjednávání.
    12. Stres management a soudobé problémy managementu.
    zkouška
    povinný
    zkouška
    volitelný

    3. Semestr

    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Seznámit studenty se základními pojmy, metodami a technikami z oblasti řízení lidských zdrojů. Objasnit roli řízení lidských zdrojů v organizaci. Studující získá potřebné dovednosti a znalosti z relevantních oblastí s důrazem na motivaci pracovníků, řízení výkonu a systém odměňování. Poskytuje posluchačům základ nutný pro výkon manažerských funkcí.

    Obsah předmětu:

    1. Úvod do řízení lidských zdrojů, uplatnění řízení lidských zdrojů v řízení organizace
    2. Organizační management, organizační struktury
    3. Role a osobnost manažera, styly řízení
    4. Získávání zaměstnanců, zdroje a nástroje
    5. Výběr zaměstnanců a využívané metody
    6. Adaptace zaměstnance a její oblasti
    7. Řízení výkonu a jeho determinanty
    8. Vzdělávání a rozvoj
    9. Pracovní kariéra a její možnosti
    10. Systémy odměňování
    11. Hodnocení zaměstnanců a jeho metody
    12. Činnosti personalisty a manažera v managementu lidských zdrojů v organizaci
    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Předmět je zaměřen na objasnění řady důležitých pojmů a postupů spojených s analýzou prostředí, ve kterém se podnik pohybuje, a postavení firmy na trhu. Následně se věnuje otázkám kupního chování spotřebitele a organizací, segmentaci trhu a zacílení na vybraný segment trhu, jednotlivým nástrojům marketingového mixu a problematice jejich řízení při naplňování marketingových cílů firmy. Zároveň předmět seznamuje studenty se specifiky marketingu služeb. Po ukončení tohoto předmětu by studenti měli porozumět zejména podstatě cíleného marketingu a umět uplatnit nabyté znalosti a dovednosti při zpracování marketingového plánu.

    Obsah předmětu:

    1. Vývoj marketingu. Marketingová koncepce. Specifika marketingu služeb.
    2. Trh a jeho účastníci. Hlavní charakteristiky okolí podniku. Popis trhu.
    3. Psychologická dimenze kupního chování spotřebitelů. Kupní rozhodovací proces. Značky a jejich role v ovlivňování nákupního chování. Chování zákazníků na trhu organizací (B2B).
    4. Marketingový výzkum jako oblast marketingového informačního systému. Členění výzkumu podle povahy informací a metod. Sestavení a realizace výzkumného projektu. Marketingový výzkum ve službách.
    5. Metody analýzy vnějšího prostředí. Postupy interní analýzy. Analýza SWOT.
    6. Segmentace trhu. Segmentační kritéria pro trhy spotřebitelů a organizací. Volba cílového segmentu a určení tržního umístění (positioningu).
    7. Role marketingu ve strategickém plánování. Funkce a obsah marketingového plánu. Specifika marketingového plánování ve službách.
    8. Taktické nástroje implementace marketingového plánu. Rozšířený marketingový mix ve službách.
    9. Marketingový mix: produkt a jeho charakteristiky. Možnosti rozvoje produktu. Řízení produktového mixu.
    10. Marketingový mix: cena a její vnímání zákazníkem. Tvorba cen a cenové strategie.
    11. Marketingový mix: marketingová komunikace. Nástroje komunikačního mixu, jejich členění a užití.
    12. Marketingový mix: dostupnost a distribuční strategie. Volba distribučních cest a řízení distribuce.
    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Předmět je zaměřen na podnik a na jeho fungování v tržním hospodářství. Cílem je poskytnout studentům přehled o možnostech podnikání a jeho hlavních cílech, o možných formách podnikání, o majetku vloženém do podnikání, zdrojích jeho krytí, tvorbě a rozdělování vytvořeného hospodářského výsledku podniku a vytvořit tak základy pro studium navazujících ekonomických předmětů. Podniková ekonomika je zaměřena na úvodní problematiku ekonomiky a řízení podniku jako celku, ale i jejích jednotlivých funkcí: produkční, výrobní, personální a lidských zdrojů, logistické, obchodní a ekonomicko-finanční. Při jejím studiu jde o pochopení všeobecné, ekonomické, organizační, výrobní, tržní a řídící stránky podnikových procesů, které v podniku probíhají, a vzájemných souvislostí mezi nimi.

    Obsah předmětu:

    1. Podstata podniku a podnikání, okolí podniku. Podnikání a podnik. Podnikatelské prostředí. Okolí podniku.
    2. Výrobní faktory a jejich klasifikace. Klasifikace výrobních faktorů. Kombinace výrobních faktorů.
    3. Efektivnost podniku a její kategorie. Náklady a jejich vztah k výrobním faktorům. Výsledek podnikové činnosti, jeho kvantifikace a použití. Hodnocení efektivnosti vynaložených nákladů.
    4. Klasifikace podniků. Právní forma podnikání. Oblast (sektor) podnikání. Velikost podniku.
    5. Životní cyklus podniku. Založení podniku. Růst podniku a jeho stabilizace. Krize podniku, sanace. Zánik podniku.
    6. Majetek podniku (2/1). Majetková struktura podniku. Dlouhodobý majetek. Oběžný majetek.
    7. Kapitálová struktura podniku. Vlastní zdroje. Cizí zdroje.
    8. Oceňování majetku podniku. Oceňování dlouhodobého majetku. Oceňování oběžného majetku. Oceňování vlastního a cizího kapitálu. Oceňování podniku.
    9. Cíle podniku a jeho funkce. Činnosti podniku – podnikové funkce, trh – marketing, řízení rozvoje, inovace, zavádění nových výrob – příprava výroby a efektivnost přípravy výroby, nákup a zásobování, výroba. Řízení výrobního procesu v prostoru a čase, technická obsluha výroby, odbyt – prodej.
    10. Specifika jednotlivých druhů podnikání. Výrobní podnik. Podnik poskytující služby. Podnikání v cestovním ruchu. Podnikání ve zdravotnictví.
    11. Finanční plánování. Proces finančního plánovaní. Proces tvorby finančního plánu.
    12. Investiční činnost. Metoda výnosnosti investice. Metoda doby návratnosti. Metoda čisté současné hodnoty. Metoda vnitřního výnosového procenta.
    zápočet
    povinně volitelný
    zkouška
    volitelný

    4. Semestr

    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Seznámení posluchačů s důležitými oblastmi komplexu finančního řízení a financování firem s důrazem na klíčový význam finanční stability jako určujícího faktoru konkurenceschopnosti. Ujasnit podstatu popisovaných skutečností a poukázat na základní principy a charakteristické znaky. Vymezit základní oblasti finančního řízení v kontextu řízení podniku. Objasnit studentům problematiku rizika spojeného s podnikáním a klíčový význam řízení rizika v plánu i provozu podniku.

    Obsah předmětu:

    1. Základy financí podniku.
    2. Finanční rozhodování podniku.
    3. Faktor času a riziko ve finančním rozhodování.
    4. Řízení rizik.
    5. Majetková a finanční struktura podniku.
    6. Oběžný majetek podniku a jeho řízení.
    7. Finanční analýza I.
    8. Finanční analýza II.
    9. Zdroje a formy financování podniku I.
    10. Zdroje a formy financování podniku II.
    11. Finanční plánování.
    12. Kapitálové plánování a investiční rozhodování.
    zápočet
    povinný

    Cíl předmětu:

    Studenti si osvojí zásady a metody odborné práce, práci s literaturou a prameny a dalšími heuristickými materiály a informačními zdroji. Prakticky si vyzkouší práci s odborným textem a samostatnou tvůrčí činnost. Budou individuálně konzultovat své dílčí kroky k naplnění cíle práce s vedoucím práce a s vedoucím semináře. Výstupem je zpracování pracovní verze bakalářské práce.

    Obsah předmětu:

    1. Metody získávání zdrojů, dat a informací.
    2. Čtení odborného textu, rešerše, kritika pramenů, zásady interpretace dat, vědecká fakta.
    3. Používání zdrojů a jejich citace, zásady správného citování, nejčastější chyby v citacích. Obecná pravidla pro bibliografické citace podle normy ČSN ISO 690.
    4. Metodologie sociologického výzkumu, kvalitativní a kvantitativní metody.
    5. Vybrané výzkumné metody a techniky vhodné pro zpracování bakalářské práce.
    6. Obsahová strukturalizace a hierarchizace textu a hlavních částí bakalářské práce.
    7. Vnitřní podoba bakalářské práce a stylistika.
    8. Charakteristika jednotlivých základních částí bakalářské práce.
    9. Vnější podoba bakalářské práce, formální náležitosti.
    10. Time management. Efektivní časový plán postupu prací při zpracovávání bakalářské práce.
    11. Prezentace bakalářské práce, příprava na diskusi a rozpravu v rámci obhajoby bakalářské práce.
    12. Skupinové a individuální konzultace, prezentace průběžných výsledků.
    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Seznámit studenty s metodami personální práce v oblasti analýzy pracovních míst, plánování lidských zdrojů, získávání, výběru, přijímání a adaptace zaměstnanců, hodnocení, odměňování a vzdělávání zaměstnanců i péče o zaměstnance.

    Obsah předmětu:

    1. Koncepce personální práce
    2. Analýza pracovních míst
    3. Plánování lidských zdrojů
    4. Získávání zaměstnanců
    5. Výběr zaměstnanců
    6. Přijímání zaměstnanců
    7. Adaptace zaměstnanců
    8. Hodnocení zaměstnanců
    9. Odměňování zaměstnanců
    10. Vzdělávání zaměstnanců
    11. Motivace zaměstnanců
    12. Péče o zaměstnance
    zápočet
    povinný
    zápočet
    povinně volitelný
    zkouška
    volitelný

    5. Semestr

    zkouška
    povinný
    zápočet
    povinný

    Cíl předmětu:

    Předmět navazuje na kurz Metodologie odborné práce. Cílem je seznámit studenty se závaznou metodikou pro psaní kvalifikačních prací, obsahovými a formálními požadavky kladenými na zpracování prací tohoto druhu a poskytnout jim informace usnadňující zpracování bakalářské práce na požadované odborné úrovni a připravit je na její úspěšnou obhajobu.

    zkouška
    povinný

    Cíl předmětu:

    Manažerské dovednosti představují ucelený soubor kompetencí zaměřených na aplikační rovině na posílení role vedoucích zaměstnanců v jejich vedoucí, řídící a rozvojové dimenzi. Předmět je zaměřen na osvojení si základních postupů trojrole vedoucího zaměstnance: manažera – leadera – kouče, tj. prizmatu řízení – vedení – rozvoje zaměstnanců. Studující si osvojí principy, techniky a metody vedení, řízení a rozvoje zaměstnanců. Naučí se je používat jako manažerské techniky, postupy a metody pro efektivní zvládnutí role vedoucího zaměstnance i pro svůj vlastní seberozvoj.

    1. Manažer – leader – kouč: trojrole vedoucího zaměstnance
    2. Manažerská komunikace: principy, kanály, úskalí, formy
    3. Poskytování zpětné vazby, umění dávat i přijímat pochvalu i kritiku
    4. Performance management a práce s manažerskou mřížkou
    5. Manažerské rozhovory: motivační, hodnotící, vytýkací
    6. Metody a techniky dlouhodobé práce s podřízenými
    7. Týmová spolupráce a práce s týmovou dynamikou
    8. Motivace zaměstnanců a motivační nástroje podniků
    9. Zvládání komunikačně náročných situací z manažerské praxe
    10. Koučink jako nástroj rozvoje zaměstnanců
    11. Základy time a stress managementu
    12. Work-life balance v praxi

    Cíl předmětu:

    Cílem předmětu Odborná praxe I – III je zvýšit provázanost studia s potřebami praxe, tedy potřebami reálného ekonomického života, a lépe tak reagovat na požadavky budoucích potenciálních zaměstnavatelů absolventů, a to jak z hlediska managementu, tak z hlediska ekonomiky a hospodaření. Předmět Odborná praxe probíhá ve 3., 4. a 5. semestru studia, čtyři týdny v každém semestru, délka praxe za celé studium je tedy 12 týdnů. Student může praxi splnit třemi způsoby:

    1. Navrhne si sám organizaci, se kterou se domluví a praxi u ní absolvuje.

    2. Student pracuje v organizaci, která svou činností přímo souvisí se studijním programem a je v souladu s profilem absolventa. Pak si praxi může nechat částečně uznat.

    3. Student má možnost využít smluvně zajištěné organizace, které se školou spolupracují.

    Student na konci každého semestru vypracuje Zprávu o realizaci odborné praxe, jejíž součástí bude vlastní zhodnocení působení v organizaci a také přehled projektů a úkolů, na kterých student spolupracoval.

    zápočet
    povinně volitelný
    zkouška
    volitelný

    6. Semestr

    Cíl předmětu:

    Předmět seznamuje studenty s aktuálními otázkami managementu a ekonomiky a prostřednictvím zvaných přednášek se studentům pokouší přiblížit současnou praxi v těchto oborech. Cílem je seznámit studenty s aktuálními modely ekonomické teorie navazujících ekonomických a manažerských disciplín a rozvinout schopnosti rozhodování při řešení problémů v hospodářské praxi v návaznosti na změny 4.0.

    Obsah předmětu:

    1. Význam podniku v národním hospodářství
    2. Typologie podniků
    3. Specifické ekonomiky
    4. Analýza PESTLE a SWOT
    5. Organizační a informační struktura podniku
    6. Controlling
    7. Cash flow
    8. Proces strategického managementu v organizacích
    9. Atributy konkurenčních vlivů v moderním podnikatelském prostředí
    10. Balanced Scorecard a další analytické nástroje hodnocení podniků
    11. Atraktivita odvětví
    12. Strategic Position and Action Evaluation Matrix – efektivní prostředky formulace strategií. Principy evaluace strategických možností
    zápočet
    povinný

    Cíl předmětu:

    Náplní předmětu je příprava bakalářské práce pod vedením vedoucího práce. Studující má za povinnost během přípravy práce konzultovat s vedoucím práce pomocí osobních konzultací anebo e-mailem minimálně v těchto etapách (splnění konzultací je podmínkou udělení zápočtu v příslušných předmětech, jejichž náplní je příprava bakalářské práce):

  • Teze pro zpracování bakalářské práce (v přiměřeném rozsahu cca 7-10 stran, obsahující zejména cíl práce, metody a návrh postupu zpracování);
  • Koncept bakalářské práce (rozpracovaná teoretická i praktická část);
  • Vždy, když chce studující významně změnit postup zpracování.
  • Příprava závěrečné práce se řídí vnitřními předpisy AMBIS VŠ.

    zkouška
    volitelný
    12 týdnů
    povinný

    Chci se přihlásit ke studiu

    Napište nám o sobě pár údajů a my se vám obratem ozveme zpět s pozvánkou k přijímacímu pohovoru.