Management v gastronomii

Tříleté bakalářské studium

Školné

od 30 900 Kč
za semestr

Obor

Hotelnictví, cestovní ruch
a marketing

Lokalita

Praha/Brno

Titul

Bakalář
(Bc.)

Chceš se stát profesionálem působícího v oblasti stravování a pohostinství?

Porozumíš gastronomickým procesům a technikám, také jak správně vést a spravovat gastronomický provoz. Budeš disponovat hlubšímu pochopení gastronomických trendů a trhu, což ti umožní se uplatnit ve vedení gastronomických podniků nebo otevřít vlastní restauraci či kavárnu. Dále budeš schopen kreativně přistupovat ke všem gastronomickým procesům a nabízet inovativní jídla a nápoje.


Uplatnění

  • F&B manager
  • Event manager v gastronomii
  • Manažer restaurace
  • Food stylist
  • Sommelier

Předměty zaměření

  • Úvod do someliérství
  • Netradiční suroviny v gastronomii
  • Racionální výživa
  • Gastronomický turismus v regionech Evropy
  • Putování za sýry

Chci se přihlásit ke studiu

Napište nám o sobě pár údajů a my se vám obratem ozveme zpět s pozvánkou k přijímacímu pohovoru.

Jaké “dveře” ti toto studium otevře?

Připravíme tě na různé profese v oblasti stravování a pohostinství. Po absolvování budeš mít možnost pracovat v různých institucích, jako jsou restaurace, hotely, kavárny, cateringové společnosti aj. Díky studia u nás budeš skvěle připraven i na vlastní podnikání v oblasti gastronomie.

Jak poznáš, že toto zaměření je ta správná volba pro tebe?

Máš zájem o svět jídla a pití, jsi komunikativní, kreativní a odhodlaný. Zároveň jsi otevřený inovacím/změnám a chceš přinášet originální nápady do gastronomického světa.

Všechna zaměření oboru

Management
letecké dopravy

Destinační
management

Management
cestovní kanceláře


Management
v gastronomii

Management
hotelových služeb

Dovednosti
21. století

16 studijních oborů
76 zaměření

Zajímá nás názor našich studentů

"Už od útlého věku jsem si chtěla otevřít svoji cukrárnu. Objevovat krásy gastronomie a hotelnictví. Jelikož jsem se chtěla dál rozvíjet v tomto oboru, hledala jsem vhodné studium.
Našla jsem Ambis, který nabízel program ,,Management hotelnictví a cestovního ruchu“, kde byla možnost si vybrat i zaměření, konkrétně gastronomie.

Studium je velmi zajímavé. Kantoři během výuky předávají mnoho zajímavých zkušeností ze svého života, které mi pomohou v mém rozvoji a k dalším milníkům v životě."

- Anastázie Horáková, zaměření Gastronomie


"Studium jednoznačně doporučuji. Oceňuji zejména zaměření na využití teorie v praxi a lidský přístup přednášejících. Při uskutečňování svých profesních i osobních cílů z něj těžím dodnes."

- Bc. Martin Vajčner, MSc., vinař, majitel vinařství a člen Ústředního kontrolního a zkušebního zemědělského ústavu


"VŠOH mi dala skvělé spolužáky, se kterými se potkávám dodnes, ať už soukromě, nebo profesně. Líbilo se mi, že škola byla malá a atmosféra v ní byla domácí a všechno se dalo vyřídit, zařídit a domluvit bez potřeby běhat po různých katedrách různě po městě. Skvělí učitelé mě ovlivnili svým poctivým přístupem a zápalem jak akademicky, tak lidsky, a byla opravdu radost vnímat, co se snaží předat. Vzpomínám na VŠOH pozitivně."

- Ing. Lukáš Šinogl, ředitel hotelu Unique Beach Resort Zanzibar

Jaké je studium na Ambisu? Podívejte se na referenční stránku.

Kde mohu realizovat praxe?


Získejte slevu na přihlášku 590Kč

Nechte nám na sebe e-mail a zaplatíme za vás poplatek za přijímací řízení.

Orientační studijní plán

Podívejte se, jaké předměty vás čekají od prvního do šestého semestru
a co v nich budete probírat. Pokud vám nebude něco jasné, napište nám.

Název předmětu
Způsob ukončení
Typ předmětu

1. Semestr

Ekonomie
zkouška
povinný
Management
zkouška
povinný
IT dovednosti
zápočet
povinný
Základy cestovního ruchu
zkouška
povinný
Základy odborné práce
zápočet
povinný
Anglický jazyk
zápočet
povinný

2. Semestr

Základy hotelnictví a gastronomie
zkouška
povinný
Matematické a statistické metody
zkouška
povinný
Marketing
zkouška
povinný
Informační gramotnost a kritické myšlení
zápočet
povinný
Anglický jazyk
zápočet
povinný

3. Semestr

Základy účetnictví a daně
zkouška
povinný
Právo v cestovním ruchu
zkouška
povinný
Podniková ekonomika
zkouška
povinný
Anglický jazyk
zápočet
povinný

4. Semestr

Finanční řízení podniku
zkouška
povinný
Regionální rozvoj a udržitelnost
zkouška
povinný
Manažerská hra
zápočet
povinný
Interkulturní komunikace
zkouška
povinný
Metodologie odborné práce
zápočet
povinný
Cizí jazyk II
zápočet
povinný

5. Semestr

Hotelový marketing a event management
zkouška
povinný
Řízení gastronomického provozu
zkouška
povinný
Bakalářský seminář
zápočet
povinný
Cizí jazyk II
zápočet
povinný

6. Semestr

Podnikání v hotelnictví a gastronomii
zkouška
povinný
Cizí jazyk II
zkouška
povinný
Odborná praxe – 12 týdnů
zápočet
povinný
Bakalářská práce
zápočet
povinný

Povinně volitelné předměty

Francouzský jazyk I
zkouška
povinný
Ruský jazyk I
zkouška
povinný
Německý jazyk I
zkouška
povinný
Španělský jazyk I
zkouška
povinný
Francouzský jazyk II
zkouška
povinný
Ruský jazyk II
zkouška
povinný
Německý jazyk II
zkouška
povinný
Španělský jazyk II
zkouška
povinný
Francouzský jazyk III
zkouška
povinný
Ruský jazyk III
zkouška
povinný
Německý jazyk III
zkouška
povinný
Španělský jazyk III
zkouška
povinný
Francouzský jazyk IV
zkouška
povinný
Ruský jazyk IV
zkouška
povinný
Německý jazyk IV
zkouška
povinný
Španělský jazyk IV
zkouška
povinný

Chci se přihlásit ke studiu

Napište nám o sobě pár údajů a my se vám obratem ozveme zpět s pozvánkou k přijímacímu pohovoru.