Management v gastronomii
Tříleté bakalářské studium
Školné
od 30 900 Kč
za semestr
Obor
Hotelnictví, cestovní ruch
a marketing
Lokalita
Praha/Brno
Forma
Titul
Bakalář
(Bc.)
Chceš se stát profesionálem působícího v oblasti stravování a pohostinství?
Porozumíš gastronomickým procesům a technikám, také jak správně vést a spravovat gastronomický provoz. Budeš disponovat hlubšímu pochopení gastronomických trendů a trhu, což ti umožní se uplatnit ve vedení gastronomických podniků nebo otevřít vlastní restauraci či kavárnu. Dále budeš schopen kreativně přistupovat ke všem gastronomickým procesům a nabízet inovativní jídla a nápoje.
Uplatnění
- F&B manager
- Event manager v gastronomii
- Manažer restaurace
- Food stylist
- Sommelier
Předměty zaměření
- Úvod do someliérství
- Netradiční suroviny v gastronomii
- Racionální výživa
- Gastronomický turismus v regionech Evropy
- Putování za sýry
Chci se přihlásit ke studiu
Napište nám o sobě pár údajů a my se vám obratem ozveme zpět s pozvánkou k přijímacímu pohovoru.
Jaké “dveře” ti toto studium otevře?
Připravíme tě na různé profese v oblasti stravování a pohostinství. Po absolvování budeš mít možnost pracovat v různých institucích, jako jsou restaurace, hotely, kavárny, cateringové společnosti aj. Díky studia u nás budeš skvěle připraven i na vlastní podnikání v oblasti gastronomie.
Jak poznáš, že toto zaměření je ta správná volba pro tebe?
Máš zájem o svět jídla a pití, jsi komunikativní, kreativní a odhodlaný. Zároveň jsi otevřený inovacím/změnám a chceš přinášet originální nápady do gastronomického světa.
Všechna zaměření oboru
Management
letecké dopravy
Destinační
management
Management
cestovní kanceláře
Management
v gastronomii
Management
hotelových služeb
Dovednosti
21. století
Zajímá nás názor našich studentů

"Už od útlého věku jsem si chtěla otevřít svoji cukrárnu. Objevovat krásy gastronomie a hotelnictví. Jelikož jsem se chtěla dál rozvíjet v tomto oboru, hledala jsem vhodné studium.
Našla jsem Ambis, který nabízel program ,,Management hotelnictví a cestovního ruchu“, kde byla možnost si vybrat i zaměření, konkrétně gastronomie.
Studium je velmi zajímavé. Kantoři během výuky předávají mnoho zajímavých zkušeností ze svého života, které mi pomohou v mém rozvoji a k dalším milníkům v životě."
- Anastázie Horáková, zaměření Gastronomie
"Studium jednoznačně doporučuji. Oceňuji zejména zaměření na využití teorie v praxi a lidský přístup přednášejících. Při uskutečňování svých profesních i osobních cílů z něj těžím dodnes."
- Bc. Martin Vajčner, MSc., vinař, majitel vinařství a člen Ústředního kontrolního a zkušebního zemědělského ústavu

Jaké je studium na Ambisu? Podívejte se na referenční stránku.
Kde mohu realizovat praxe?
Získejte slevu na přihlášku 590Kč
Nechte nám na sebe e-mail a zaplatíme za vás poplatek za přijímací řízení.
Orientační studijní plán
Podívejte se, jaké předměty vás čekají od prvního do šestého semestru
a co v nich budete probírat. Pokud vám nebude něco jasné, napište nám.
1. Semestr
2. Semestr
3. Semestr
4. Semestr
5. Semestr
6. Semestr
Povinně volitelné předměty
Chci se přihlásit ke studiu
Napište nám o sobě pár údajů a my se vám obratem ozveme zpět s pozvánkou k přijímacímu pohovoru.